Archief

Tags

Noem het maar knitting

Studio T O U T D O U X / DIY  / Noem het maar knitting

Noem het maar knitting

Ik heb altijd graag gebreid. Een tijdlang was er in Utrecht nog maar één winkel over waar je (mooie) garens kon kopen: Modilaine, op de Lijnmarkt. Dapper hielden zij stand in een tijd waarin breien tuttig en iets voor oude omaatjes werd gevonden. Als ik in de trein een breiwerk uit mijn tas haalde, werd er meewarig met het hoofd geschud. ‘Dat het nog gedaan wordt’, is een reactie die ik vaker dan eens toegevoegd heb gekregen.
Maar de tijden zijn gekeerd! Er is weer meer aandacht voor kwaliteit van materialen, de zachtheid van de wol, de mooie kleuren. Er is meer aandacht voor de herkomst van producten, het verhaal van een schapenboerderij of het ambacht van een spinner.
In deze tijd waarin je alles kunt kopen, wordt zelf maken weer uniek.
Met studio T O U T D O U X hopen wij je een eindje op weg te helpen met het zelf maken. Materialen, tools & een duidelijke werkbeschrijving hebben we al voor je in één pakket gestopt. En dan is het aan jou: iets nieuws te leren, iets moois te maken.
Je vindt onze brei-ontwerpen (ook te doen voor beginners): hier, hier en hier.