Archief

Tags

Repairing is the new shopping!

Studio T O U T D O U X / DIY  / Repairing is the new shopping!

Repairing is the new shopping!

In 2012,op een tentoonstelling in het Centraal Museum in Utrecht (Bluejeans) hoorde ik er voor het eerst van: ‘boro’, een Japanse manier van kleding repareren. Er hingen oude spijkerbroeken die heel kunstig opgelapt waren. Versierd eigenlijk, met allerlei lapjes en een soort borduursteken: nog veel mooier geworden!

Goh, dacht ik toen al, dat is leuk: hoef je die oude jeans, die na jaren dragen zo fantastisch zit, niet meer weg te doen, omdat er ergens (meestal op een heel onhandige plek) een scheur is gekomen. Garen gekocht en aan de slag. Een gaatje gerepareerd en nog een. Inmiddels stond mijn pinterestbord al vol met voorbeelden. Ik werd steeds enthousiaster, volgde cursussen bij Maaike van de Textielfabrique en leerde dat sashiko de naam was van de reparatietechniek, en ‘boro’ van het gerepareerde textiel. Al snel werd het me duidelijk dat een voorraadje verschillende leuke – liefst ook een beetje oude – lapjes je boroproduct een flinke authentieke boost geven.

Bij studio TOUTDOUX hebben we een berg blauwe en indigolapjes verzameld. Sommige zelfs handgeverfd door onszelf. Voor onze boro’s. Maar nu ook voor die van jou!

Op 25 Juni houden we open atelier bororeparatie:

We leren je de technieken, handige tips&trucs, bieden je inspiratie en voorbeelden. Naalden en garens voorradig. En een mand vol met mooie lapjes dus, hoe fijn is dat!

Dus neem je oude jeans/tas/jasje/rok mee en kom een uniek exemplaar maken!

En mocht je nu niets te verstellen hebben (want je houdt wel van een scheurtje in je jeans :)), dan kun je ook een niéuw product maken natuurlijk, zoals bijv. onze sashikobag.

——————————————————————-

Open atelier boro-reparatie : zondag 25 juni 13.00 -16.30 | F.C. Dondersstraat 29 | Utrecht

Incl. materiaal, koffie/thee en wat lekkers! €32,50 (pinnen is mogelijk)

Aanmelden: via hello@studiotoutdoux.nl