Archief

Tags

Tijd

Tijd

“Maar hoe lang ben je er dan mee bezig?” wordt ons vaak gevraagd. Ik vind dat altijd een beetje een wonderlijke vraag. En weet er vaak ook geen antwoord op. Hoe lang ben ik bezig met een bobbin bracelet? Of het maken van een latch hooking? Geen idee, ik zit er niet met een timer naast. En wat maakt het eigenlijk uit? Als ik bezig ben, vergeet ik de tijd. En dat is nou juist ook het fijne eraan. Ik concentreer me op een patroon, het materiaal, de techniek. Ik probeer iets uit, leg het weer weg, pak het weer op. Komt het niet dit jaar af, dan volgende zomer misschien. Sommige projecten blijven zo wel eens jaren liggen. Soms weet ik dan pas hoe het verder moet. Soms haal ik alles weer uit en begin opnieuw. Verloren tijd? Ik leer steeds beter wat ik mooi vind, wat ik kan (en wat niet!), wat mijn tempo is, wat bij míj past.

Creatief bezig zijn is mijn yoga. Mijn handen zijn bezig, mijn hoofd raakt leeg. Verloren tijd? Ik dacht het niet!

Share