Archief

Tags

Toutdoucement: XXLbreien

Studio T O U T D O U X / DIY  / Toutdoucement: XXLbreien

Toutdoucement: XXLbreien

Ha ha, ik weet wel: het is niet bijster origineel. Overal zie je tegenwoordig XXLbreisels: als dekens, als kussenhoezen, als sjaals. Er hebben patronen in de Libelle gestaan, nou ja zowat op ieder zichzelf respecteren handwerkblog wel. Maar toch wilde ik er ook een! Zelf maken, ja. Een dekentje voor in onze – onverwarmde – serre.

Man gevraagd bezemsteel schuin in tweeën te zagen, zó dat er twee delen zijn die allebei een punt hebben. Een soort van dikke breipennen. Lontwol gekocht bij Meervilt in Haarlem. Lontwol in tweeen gesplitst. 24 steken opgezet en aan de slag.

En hoe ging het? Nou, ik ben heel tevreden met het resultaat: he he, eindelijk mijn XXLdekentje. En warm dat het is! Maar ik moet zeggen: het breien veel niet mee :). Ik brei graag en mag mezelf best een ervaren breister te noemen, maar dit: plóegen was het! En zwáar met die twee stokken! Ik geloof zeker dat het met profibreipennen (ook te koop bij bovengenoemd Meervilt) veel beter te doen is, maar voor een éénmalig project vond ik dat aan de dure kant.

De deken is 1m bij 135. Ik gebruikte 2 kilo wol en breidde 2 recht, 2 averecht.

Share