Archief

Tags

Tout doucement: papier maché

Studio T O U T D O U X / DIY  / Tout doucement: papier maché

Tout doucement: papier maché

Leuk, hoor zo’n urbanjungle -idee, maar voor je het weet ben je een godsvermogen aan van  die mooie terracotta potten kwijt. Want die plastic containers van het tuincentrum zijn niet om aan te zien toch? Heel je instagrameffect meteen weg 😉 ! 

Ik heb sommige met restjes verschillend oud inpakpapier beplakt (nooit iets weggooien hé) en sommige met oud krantenpapier en daarna geverfd.

Nodig: oud papier, behangselplak, kwast(en) verf ( ik gebruikte gewoon acrylverf)

Maak het behangselplak volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Scheur het oud papier in repen. Plak de repen op de plastic container en kwast er ook nog eens goed overheen zodat het goed vast zit. Laat drogen.  Het krantenpapier heb ik daarna wit geverfd en weer laten drogen. Uiteindelijk een motief op geschilderd.

Share