Archief

Tags

Tout doucement: DIY jute

Studio T O U T D O U X / DIY  / Tout doucement: DIY jute

Tout doucement: DIY jute

Nog wat zakken over nu de Sint weer het land uit is?  Jutezakken zijn  gemakkelijk om te toveren tot leuke kussenhoezen.

Haal de laatste papiertjes en pepernoten uit de zakken en was ze. Strijk ze glad en vul ze met een binnenkussen naar keuze. Zet de open zijde met jute draad + grove steken vast voor een extra stoer effect. Wil je het netter: stik de naad vast op de naaimachine (gebruik een stevige naaimachinenaald!).

Of maak er een slinger van:

Was en strijk de jutezakken. Knip er slinger-vlaggetjes uit. Stik met de naaimachine het bovenste randje vast, zodat er een naad ontstaat waar je straks het touw voor de slinger door kunt halen. Leg de driehoeken naast elkaar zodat je ziet hoe lang de slinger is. Haal met een dikke stopnaald jutedraad door de jutevlaggetjes.

P.S. Heb je geen jutezak over van Sint? Ze zijn ook hier te bestellen.

Beeld uit DIY jute | productie&styling: Rosalie Noordam | Fotografie: Anouk De Kleermaeker studio309.nl 

Share