Archief

Tags

toutdoucement: diy plantenhanger 2.0

Studio T O U T D O U X / DIY  / toutdoucement: diy plantenhanger 2.0

toutdoucement: diy plantenhanger 2.0

Wij willen veel, nee, héél veel planten in onze huizen. Maar we willen ook nog wel een beetje kunnen rondlopen en zitten. Dus maken we zelf planthangers. Want: goedkoop. Want: duurzaam. Want: veel origineler.

Deze maakten we door vier stukken touw (van ongeveer 60 cm) aan elkaar te knopen. De knoop wordt de ‘bovenkant’,  het touw daarboven kamden we los door eerst wat tegen de richting in te draaien met het touw en het daarna met een dikke stopnaald nog wat losser te maken. Dit hingen we  aan het stokje zodat we de plaats konden bepalen van de pot+onderzetter. Hieronder leg je dan weer een knoop. Hier knipten we de alle draden op éen na heel kort af en smeerden de knoop in met kleurloze goede lijm., zodat het lekker vast blijft zitten. Aan de overgebleven draad hingen we versieringen van klei (gemaakt met zelfdrogende klei en daarna geverfd).

Vind je dit toch echt iets teveel werk of heb je twee linkerhanden? In onze webshop verkopen wij heeeeeeel gave leren planthangers!

Share