Archief

Tags

Keramiek

Studio T O U T D O U X / DIY  / Keramiek

Keramiek

Het mooist van al onze producten vinden we ons keramiek. De kleuren, de vormen, hoe elk kopje en schaaltje weer anders uit de oven komt. We zijn dan ook helemaal in onze nopjes met keramiste Jacqueline die onze ontwerpen uitvoert. Maar het begon bij mij ook wel een beetje te kriebelen dit voorjaar, zou ik ook niet eens zelf… 

Kom maar langs, zei Jacqueline, en zo was ik op een mooie zomerdag (waren ze dat niet allemaal dit jaar?) bezig met klei duwen, rollen, vormen en ‘lijmen’ (sorry, Jacq., ik weet niet meer wat het precieze woord was). Daarna werd alles biscuit gebakken en kon er geglazuurd worden. Sommige borden zijn gebroken in de oven, had ik toch niet zo goed gemaakt. Maar ook een heel aantal beauties kwamen uit de oven, niet slecht voor een eerste keer.

Een maandje later volgde ik een heuse summerschool hier in Utrecht, bij atelier1260. Weer lekker met m’n handen aan de klei. Uitrollen was hier heel gemakkelijk met een profi pers en ik maakte samen met juf Natascha van de plakken een mooie grote pot. Ook deze werd eerst biscuit gebakken en daarna geglazuurd. En hij bleef helemaal HEEL!! Buiten hebben we nog in een open vuur kommetjes raku gestookt. Een hele klus om met open vuur de oven warm genoeg te krijgen, maar wat een stoer gebeuren en met prachtig resultaat.

Share