Archief

Tags

Work in progress

Studio T O U T D O U X / DIY  / Work in progress

Work in progress

Wanneer de r weer in de maand is, komen bij mij de breikriebels op. Een kussen voor op de stoel: handig nu ik eigenlijk een beetje te laag zit aan mijn nieuwe werktafel. Wol nog genoeg in de kast, én een leuk patroon gevonden in een van de laatste Koelmagazines. Het patroon gaat uit van de zg. ‘bubble stitch’. Appeltje, eitje dacht ik nog,  alleen maar recht en averecht. Maar daar stak een addertje onder het gras: ‘knit 4 BELOW’, euh… vier steken eronder breien? De vierde steek eronder breien? Waaronder?

Gelukkig hebben wij hier in Utrecht een fantastische wolwinkel, Modilaine, waar ik vaker kom. Ze helpen je altijd weer uit de brand met een vraag. De vierde steek moest vier steken onder de normale steek gebreid worden (je trekt er dus vier onder elkaar los). Kijk, zijn we toch maar goed af met zo’n deskundige offline winkel.

Voor wie de steek wil proberen en niet in Utrecht woont : zoek op youtube ‘bubble stitch tutorial’ en je krijgt ook een prima uitleg.

O ja, voor de maten van het kussen: ik breidde op pennen zeven en zette 55 steken op. (Wil je een groter aantal steken: het gaat om een veelvoud van 4 steken + 3).

Share