Archief

Tags

Nieuwe oude stoel

Studio T O U T D O U X / DIY  / Nieuwe oude stoel

Nieuwe oude stoel

Ik ben een grote fan van het werk van Leslie Oschman (@mcduffo/swarmhome.com). Ze struint rommelmarkten af naar oude schilderijtjes en maakt daar tassen van. Of bekleedt er stoelen mee, zo mooi! Ze heeft een geweldige instagramfeed waarop regelmatig ook haar hond MC Duffo figureert. 

Opeens vond ik mijn 2 oude vintage stoelen maar een beetje saai. En had ik niet in de schuur nog een paar oude lijstjes met schilderijtjes staan, overgebleven uit onze brocanteperiode? Yep!

Gewapend met Bisonkit en modgepot ben ik aan het werk gegaan. Eerst natuurlijk de doeken losgehaald, spijkertjes en klemmetjes eruit, beetje glad gestreken. Op de rugleuning en zitting gelegd en vorm ingeknipt. Dan stoel en schilderijtjes ingesmeerd met Bisonkit en samen met Roos (zit het wel recht? Neeeee, moet meer naar jouw kant, o nee nu scheef, hè hè zo zit-ie wel goed ja)op de stoel geplakt. De randen een beetje afgeschuurd voor het echte effect. Daarna met Modgepod gevernist en nog eens goed vastgeplakt.

Gaat u daar maar zitten, mevrouw.

Share