Archief

Tags

Kikkererwtenstoof met snijbiet en yoghurtsaus

Studio T O U T D O U X / DIY  / Kikkererwtenstoof met snijbiet en yoghurtsaus

Kikkererwtenstoof met snijbiet en yoghurtsaus

Tijdens de workshop die vorige week werd gehouden in onze studio, serveerde ik deze heerlijke vegetarische lunch.

Smakelijk!

XXXans

Ingrediënten voor 4 personen:

1 groot blik gare kikkererwten

1 pak tomatenpassata

Twee flinke handen snijbiet (of spinazie)

2 uien, fijngesnipperd

Komijn-,koriander-, en paprikapoeder

Zout, peper

olie

Fruit de ui in wat olie glazig. Was de snijbiet goed, snijd hem fijn. Bak de harde stengelstukken een paar minuten mee. Voeg specerijen toe. Dan de uitgelekte kikkererwten erbij en de tomatensaus. Laat alles zachtjes pruttelen. Voeg de laatste tien minuten het fijngesneden blad van de snijbiet toe en warm even mee. Breng op smaak met zout en peper.

Voor de saus:

1 tot 2 dl yoghurt

1 rode ui

1 halve ingelegde citroen

1 tl komijn- en korianderzaad

2 tl honing

Zout, peper

Een scheut lekker olijfolie

Een klein bosje munt

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot een homogene saus. Proef of de smaak goed is en voeg eventueel nog wat zout of zoet (honing) toe.

Share