Archief

Tags

DIY snijplanken

Studio T O U T D O U X / DIY  / DIY snijplanken

DIY snijplanken

Snijd- en serveerplanken kun je natuurlijk overal kopen, van goedkope van plastic of glas bij de Blokker tot hele sjieke van olijfbomenhout bij de kookdesignwinkel. Veel leuker nog is ze zelf te maken van een oude houten plank die je ergens nog hebt staan in de schuur. 

Wij maakten er meteen een heel stel: grote om een hele pizza op de kunnen snijden of een riks tapas op te schuiven. Kleintjes voor een kop thee en beschuitje op bed. Het is ook leuk heel verschillende vormen te maken: ronde of ovale, met lange steel, vierkanten. Ik tekende de vormen eerst op een krant, knipte die uit, zodat ze op het hout gelegd en uitgezaagd konden worden. We boorden ook nog een gat in de stelen, waar je eventueel een leren koordje of touwtje in kan doen. Dan kun je ze ook ophangen.

Daarna heb ik ze geschuurd en goed geschrobd met bleekmiddel. Ik heb ze niet gelakt of geolied, ik hou niet zo van de gelige kleur die dat geeft. Ik schrob ze elke keer na gebruik nog eens goed schoon en spoel af met kokend water.

Share