Archief

Tags

d a i s y s t i c h

Studio T O U T D O U X / DIY  / d a i s y s t i c h

d a i s y s t i c h

Op IG zag ik een heel mooie haaksteek voorbijkomen. Na wat speurwerk bleek- ie de daisystitch te heten. Meteen wat DIY youtubefilmpjes opgezocht en aan de slag. Mijn methode om een nieuwe steek onder de knie te krijgen, is om eerst een poetsdoekje of een pannenlap te maken. Lekker overzichtelijk en niet te veel werk. + ook nog leuk, zo’n stapel mooie, verschillende doekjes. Ook leuk om cadeau te geven.
De daisystitch bleek reuze mee te vallen qua moeilijkheid en ik schoot al lekker op. Helaas heb ik het einde van de haakregel blijkbaar niet goed gesnapt, want mijn lapje werd alsmaar smaller. Hm, misschien twee steken ipv op het einde dan? Toen werd het lapje weer steeds breder. Niet getreurd: over de onregelmatig kant van het lapje heb ik met de naaimachine in zigzagsteek een rechte lijn gestikt. Daarna het overschot afgeknipt. Opgelost!
Maar ja, zit ik nog steeds met het probleem van het einde van de daisy-stich-haak-regel. Nog maar eens een filmpje bekijken, denk ik.
#DIY #handmade #sticking #daisystich#littlecloth #ateliercreatif#studiotoutdoux

Share