Archief

Tags

 

BLOG

Tout fait

For all you lazy bees – o o wat een mooie producten, maar waar haal ik de tijd vandaan om iets te maken, o o wat een mooie producten, maar ik heb twee linkerhanden: GOED NIEUWS! Naast onze DIYkits en workshops, zijn we bezig met een nieuwe lijn producten: handgemaakt in onze studio. Helemaal kant-en-klaar dus.

raffia

Het leuke met raffia coiling is dat je zelf helemaal kunt bedenken wat de formaten worden. Eerst het platte werk: leren hoe te beginnen, hoe raffia bij te vullen, hoe je een nieuwe ‘draad’ begint. Proberen de ringen wat regelmatiger te krijgen. Nieuwe steken leren.

Daarna de hoogte in: met iets kleins beginnen, een smal, hoog bakje. Hé, dat is handig voor mijn make-up penselen! Nog een lusje eraan, kan hij ook opgehangen worden.

Tijd

“Maar hoe lang ben je er dan mee bezig?” wordt ons vaak gevraagd. Ik vind dat altijd een beetje een wonderlijke vraag. En weet er vaak ook geen antwoord op. Hoe lang ben ik bezig met een bobbin bracelet? Of het maken van een latch hooking? Geen idee, ik zit er niet met een timer naast. En wat maakt het eigenlijk uit?

Raffia coiling

Ik weet nog niet eens hoe het heet in het Nederlands, maar ik heb een nieuwe passie. Al een tijdje volg ik het op mijn favo arts&craftsfeeds (die dus, inderdaad, bijna allemaal Engelstalig zijn): manden/tassen/bakjes maken van raffia. Als ik ‘to coil’ opzoek in het woordenboek, lees ik ‘oprollen’. Hmmm, raffia oprollen, nee, dat klinkt echt helemaal niet, laat ik het dan nog maar even bij de Engelse naam houden.